Rólunk - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Szent József Templom

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hess István SJ
1967- ben születtem Kalocsán. 1992-ben szentelt pappá Kalocsán Dr. Dankó László érsek a Kalocsai Főegyházmegye szolgálatára. 1995-ben léptem be Jézus Társaságába. A noviciátus és a kiegészítő tanulmányok után Miskolcon dolgoztam, kétéves tanulmányi idővel megszakítva és elvégezve a harmadik probációt, 10 esztendőt plébánosként és egyetemi lelkészként. 2013 májusában kerültem Szegedre, immáron harmadik alkalommal, a templomi közösség szolgálatára és kollégiumunk vezetésére.

Deák Ferenc SJ
1925-ben született és 1944-ben lépett be a Jézus Társaságába. Pappá szentelésére 1955-ben, utolsó fogadalmaira pedig 1961-ben került sor. Élete nagy részében külföldi missziókban szolgált. Először Dél-Amerikában, majd Kanadában a magyarok lelkipásztori szolgálatában dolgozott. 2008 óta Szegeden müködik és a szegedi jezsuita közösségben él.

Bohán Béla SJ
Bohán Béla atya Kárpátaljáról érkezett. Magyarországon lépett be a rendbe 1955-ben, de egészen a rendszerváltásig titokban kellett tartania, hogy jezsuita. 1989-ben saját kérésére Kárpátaljára helyezték, ahol összesen 22 éven át teljesített lelkipásztori szolgálatot. 2011 augusztusától Szegeden szolgál a Szent József templomban.

 
 
Keresés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz